Houtbehandeling

Vernis

De vernis van Trimetal is ideaal voor de afwerking van uw vloer, meubel of werkblad. De vernissen zijn kleurloos en eenvoudig in gebruik.
Silvatane Classic: alkydurethaanvernis met hoge slijt- en krasvastheid. Zijdeglans of hoogglans.
Silvatane PU Acryl: vernis voor houtwerk op basis van water. Mat, zijdeglans of hoogglans.

Olie

Als u uw vloer wil afwerken met olie hebben wij de Master colour oil van Woca. Master Colour Oil is de klassieke doe-het-zelf olie, die eenvoudig in twee lagen wordt aangebracht. Naast een naturel versie, die de natuurlijke kleur van het hout versterkt, hebben we ook een witte versie om lichte houtsoorten ook mooi licht te houden.

Voor de basisbehandeling en verzorging van uw keukentafelbladen en meubelen kan uw kiezen voor de worktop oil.

Hardwaxolie

Hardwax olie heeft een betere beschermlaag dan olie waardoor deze beter bestand tegen vuil en vocht maar heeft een minder matte uitstraling. De hardwax olie van Blanchon is eenvoudig in gebruik en dringt diep door in parketvloeren of ander houtwerk.

Primer en lakken voor hout

Voor het aflakken van uw hout of plaatmateriaal kan u gebruik maken van onze lakken. Er is een bijhorende primer voor het beste resultaat. U kan kiezen voor lak en primer op waterbasis of op solventenbasis (beide in wit) van het merk Trimetal.

Houtbeschermingsproducten

Aqua Multi (Xilix 3000 P): bescherming tegen zwammen en insecten (preventief en curasief)

Sikkens HLS en Filter 7: Houtbescherming/beits voor buiten op basis van een solventgedragen alkyd

Blanchon Saturateur: Houtbescherming/beits voor buiten op water basis.

Onderhoud

Voor de onderhoud van uw geverniste/geoliede vloer, laminaat of vinyl is er steeds een specifiek onderhoudsproduct. Het is belangrijk dat u het juiste product gebruikt voor uw vloer zodat deze lang mooi blijft.